Prva pomoć za nastavnike

Prva pomoć za nastavnike

Dana 22.02. 2019. sa početkom u 12:15 do 14:30 prigodno predavanje održale su članice Stručnog veća medicinske grupe predmeta Valentina Garibović Kondić i Nada M. Pajić. Sve članove Nastavničkog veća informisale smo i obučile osnovama Prve pomoći. Obrađene su teme: poremećaj svesti (epilepsija i gubitak svesti), KPR (akutni srčani zastoj uz demonstraciju spoljašnje masaže srca i veštačkog disanja i pozicioniranja pacijenta u bočni koma položaj), zaustavljanje krvarenja, imobilizacija, strana tela, opekotine, strujni udar, poremećaji koncentracije glukoze i poremećaji arterijske tenzije.

Zadovoljni smo odzivom kolega, kooperativnošću, brzim usvajanjem obrađenog. Naročito nam je drago što su okupljeni pohvalili rad i trud koleginica i istakli kako im je predavanje bilo veoma korisno i primenjivo u svakodnevnom životu.

Svi prisutni su bili aktivni, diskutovali tokom predavanja i ispoljavali inicijativu za praktičnom primenom saznatog u toku ovog višečasovnog predavanja. Atmosfera je bila podržavajuća, motivišuća i veoma prijatna za rad.

Podeli

Leave a comment