Predavanje Fondacije Jurić roditeljima učenika

Predavanje Fondacije Jurić roditeljima učenika

U organizaciji Srednje medicinske škole „Hipokrat“, Srednje škole „Sveti Nikola“ i Fondacije Jurić održano je predavanje za roditelje učenika. Veliki broj roditelja okupio se 3. decembra u 18 časova da pozdravi predstavnika fondacije Igora Jurića i sazna korisne informacije o zloupotrebi društvenih mreža, opasnostima koje vrebaju sa istih i metodama koje bi im pomogle da zaštite decu ako dođu u neku od brojnih opasnosti, koje navedene sa sobom nose.

Ređali su se jedan za drugim dokumentarni filmovi, prikazivani su realni snimci sa mesta hapšenja predatora, a roditelji su u sve većoj meri postajali svesni da se takva dešavanja ne zbivaju „tamo negde“ i da su i naša deca potencijalne mete. Roditelji su pokazali interesovanje za izložene činjenice i bili veoma aktivni u toku predavanja. Saznali su kome se treba obratiti za pomoć ukoliko im zatreba, kakva je procedura reagovanja u takvim situacijama i date su im smernice kako da se maksimalno zaštite kako bi predupredili sve okolnosti koje bi decu dovele u nebezbednu zonu.

Utisaka je bilo na pretek nakon završene edukacije. Prisutni su upućivali reči zahvalnosti, jer su svojim domovima otišli obogaćeniji za brojna saznanja.

Podeli

Leave a comment