Učestvujemo u razmeni znanja na Evropskom projektu

Učestvujemo u razmeni znanja na Evropskom projektu

Naša “bratska” škola Medicinska škola “Hipokrat” je dobila sredstva na Evropskom projektu “Erasmus plus” za unapredjenje nastave i obrazovanja.

“Erasmus plus” je  deo Fondacije Tempus koja se bavi podrškom obrazovnim institucijama u procesu konkurisanja u Evropskim projektima. Cilj je unapredjenje obrazovanja, vaspitanja, nastave i generalno školstva u Republici Srbiji, a kroz nepovratna sredstva koje obezbedjuje Evropska Unija.

Projekat pod nazivom Let’s update our school – global teacher inspire with confidence ispred Medicinske škole “Hipokrat” šalje profesore na višednevne obuke u Evropske zemlje kao što su Nemačka, Italija i Irska. Profesori će steći znanja i kompetencije na različitim kursevima koji se bave uvodjenjem savremenih tehnologija u nastavu, a kasnije će to znanje i iskustvo prenositi na druge kolege kao i učenike.

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćemo u narednoj školskoj godini značajno unaprediti nastavu u našoj školi, i da idemo u korak sa razvijenijim zemljama  Evrope.

Projektom ćemo započeti saradnju sa ovim zemljama i njihovim institucijama.

Za sve novosti o Medicinskoj školi “Hipokrat” pratite nas na SAJTU

Podeli

Leave a comment