Srednja škola “Sveti Nikola”

O školi

Srednja škola „Sveti Nikola“ počela je sa radom 2005 godine. Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu škola je dobila dozvolu za rad na osnovu čega je omogućeno školovanje po planovima i programima Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

U školi su angažovani vrhunski profesori, ali i uspešni stručnajci iz privrede koji učenicima prenose svoja iskustva i znanja.Uz izuzetne kadrove škola je opremljena i najsavremenijim naučnim sredstvima i pomagalima.

Nastava se odvija u novosagrađenom, modernom centru, koji u svom sklopu sadrži opremljene učionice, kabinete za informatiku, adekvatno opremljen prostor za odvijanje praktične nastave, kantinu, sportske terene, sopstveno ograđeno školsko dvorište sa video nadzorom na površini od 6000 m2.

Pored obrazovanja redovnih učenika škola je specijalizovana za obrazovanje vanrednih učenika, ali i prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i specijalizaciju za one koji zbog tranzicionih promena i potrebe posla kojim se bave moraju da obnove postojeća i usvoje nova znanja.

 

Proces nastave

U nastavi koristimo aktivne metode učenja koje pomažu pri lakšem pamćenju podataka, povezivanju naučenog gradiva i praktičnog rada, koncentraciji, stvaranju ideja i podsticanju kreativnosti.

Posebnu pažnju posvećujemo problemima prelaska iz osnovnoškolskog obrazovanja u srednjoškolsko, poteškoćama u učenju, poremećajima pažnje i discipline.

 

Smerovi

Ukoliko se vidite kao uspešni ljudi u različitim oblastima iz područja rada medicine, ekonomije, prava, administracije, trgovine, ugostiteljstva, turizma, mašinstva, elektrotehnike, saobraćaja, bezbednosti, građevine ili železnice, početak ostvarenja tog sna je u srednjoj školi “Sveti Nikola”. Stečena znanja, usvojene veštine i pobednički duh koji se razvija u našoj školi omogućuje Vam uspešno uključenje u svet rada, ali i nastavak obrazovanja na fakultetima bez obzira ko im je osnivač.

Prilikom upisa budući učenici mogu da se opredele za određene obrazovne profile u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju.

 

Specijalističko obrazovanje

Nakon završenog IV stepena učenicima se pruža mogućnost nastavka školovanja u vidu specijalističkog obrazovanja. Ovim putem kandidati stiču V stepen stručne spreme odabirom jednog od smerova

 

– Najveća i jedina privatna škola u Srbiji koja u potpunosti ispunjava sve normative predviđene zakonom i propisima donetim od strane Ministarstva obrazovanja

– Dva nova školska objekta ukupne površine preko 3000m2, 22 učionice i kabineta opremljena najsavremenijom opremom u skladu sa važećim standardima i normativima, 11 kancelarija, fiskulturna sala (košarka, fudbal, odbojka i tenis), 3 otvorena sportska terena (beton i veštačka trava), 30 parking mesta i 6.500m2 uređenog školskog dvorišta za odmor i razonodu učenika škole.

– Potpisani ugovori i uspešna saradnja sa mnogobrojnim prestižnim organizacijama iz cele Srbije (bolnice, klinički centri, domovi zdravlja, farmaceutske ustanove, labaratorije, predškolske ustanove, sindikati, strukovna udruženja, visokoškolske ustanove itd.)

– Za sve obrazovne profile škola je akreditovana, a diploma je priznata u zemljama Evropske unije.

– Rad u malim odeljenjima do maksimalno 20 učenika mogućnost individualnog pristupa učeniku čime se postiže izgrađivanje i razvoj lične motivacije kod učenika kao osnove za postizanje rezultata primerenih mogućnostima učenika ponaosob

– Posebne pogodnosti za sportiste i slične kategorije potencijalnih polaznika škole

– Obezbeđujemo profesionalnu praksu i praktičnu nastavu

– Kvalitetani i iskusni kadrovi

– Služba obezbeđenja i video nadzor

– Učešće u projektima

– Učešće na školskim sportskim i stručnim takmičenjima, manifestacijama i skupovima

– Edukativne radionice

– Individualan rad i modularan pristup

– Škola raspolaže vlastitom školskom kantinom

– Praćenje evropskih i svetskih trendova u obrazovanju

– Stalan stručni i metodički nadzor školskog pedagoga

– Školski psiholog, za prevenciju i stručnu podršku razvoju svakog učenika

– Uprava i odeljenske starešine poseban akcenat stavljaju na saradnju, redovnu komunikaciju i pravovremeno informisanje roditelja o svemu što je bitno za svakog učenika

– Naši đaci uspešno rade u državnim ustanovama, bolnicama, predškolskim ustanovama, sudovima, renomiranim preduzećima, upisuju državne fakultete na budžet (medicinski, ekonomski itd.)

 

AKREDITACIJA ŠKOLE – Rešenja Ministarstva prosvete

Srednja škola “SVETI NIKOLA” Novi Sad

 

Gde se nalazimo

Škola radi u dva nova školska objekta u Dečanskoj ulici broj 9 u Novom Sadu (Klisa). Do škole se može doći iz dva pravca, prvi vodi pravo iz centra grada Temerinskom ulicom do škole ili iz pravca autoputa E-75, izlaz Centar (500m do škole). Detaljnije pogledajte na mapi ovde.

KONTAKT

TELEFON (fax):                                          MOBILNI:

021/6-419-470                                            +381 65 / 5-419-471 (Viber)
021/6-419-471
021/6-419-066

Svakog radnog dana od 7:00h do 20:00h
Subotom od 8:00h do 13:00h

mail: office@skolasvnikola.edu.rs

Podeli