Srednja škola „Sveti Nikola“ – redovno školovanje

O školi

Srednja škola „Sveti Nikola“ je obrazovno-vaspitna institucija koja funkcioniše po standardima koji su prihvaćeni u savremenom svetu.

Srednja škola „Sveti Nikola“ počela je sa radom 2005 godine. Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu škola je dobila dozvolu za rad na osnovu čega je omogućeno školovanje po planovima i programima Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

U školi su angažovani vrhunski profesori, ali i uspešni stručnajci iz privrede koji učenicima prenose svoja iskustva i znanja.Uz izuzetne kadrove škola je opremljena i najsavremenijim naučnim sredstvima i pomagalima.

Nastava se odvija u novosagrađenom, modernom centru, koji u svom sklopu sadrži opremljene učionice, kabinete za informatiku, adekvatno opremljen prostor za odvijanje praktične nastave, kantinu, sportske terene, sopstveno ograđeno školsko dvorište sa video nadzorom na površini od 6000 m2.

Pored obrazovanja redovnih učenika škola je specijalizovana za obrazovanje vanrednih učenika, ali i prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i specijalizaciju za one koji zbog tranzicionih promena i potrebe posla kojim se bave moraju da obnove postojeća i usvoje nova znanja.

Proces nastave

U nastavi koristimo aktivne metode učenja koje pomažu pri lakšem pamćenju podataka, povezivanju naučenog gradiva i praktičnog rada, koncentraciji, stvaranju ideja i podsticanju kreativnosti.

Posebnu pažnju posvećujemo problemima prelaska iz osnovnoškolskog obrazovanja u srednjoškolsko, poteškoćama u učenju, poremećajima pažnje i discipline.

Smerovi

Ukoliko se vidite kao uspešni ljudi u različitim oblastima iz područja rada ekonomije, prava i administracije i trgovine, ugostiteljstva i turizma, početak ostvarenja tog sna je u srednjoj školi “Sveti Nikola”. Stečena znanja, usvojene veštine i pobednički duh koji se razvija u našoj školi omogućuje Vam uspešno uključenje u svet rada, ali i nastavak obrazovanja na fakultetima bez obzira ko im je osnivač.

Prilikom upisa budući učenici mogu da se opredele za određene obrazovne profile u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju.

Specijalističko obrazovanje

Nakon završenog IV stepena učenicima se pruža mogućnost nastavka školovanja u vidu specijalističkog obrazovanja. Ovim putem kandidati stiču V stepen stručne spreme odabirom jednog od smerova

Leave a comment