Turistički tehničar

Turystka z map?Turistički tehničari moraju imati odlične organizatorske sposobnosti, moraju biti komunikativni jer su u neprestanom kontaktu s ljudima, a za uspeh su potrebne veštine uveravanja. Ovaj posao zahteva i veliku odgovornost.Oni organizuju i prodaju turističke aranžmane, prodaju i posreduju u prodaji ugostiteljskih i turističkih usluga,organizuju boravak i putovanja turista na mnoga turistički privlačna mesta. Posreduju u pribavljanju posebnih isprava, npr. za lov, ribolov ili ronjenje.

Učestvuju u sprovođenju specifičnih oblika turizma. Organizuju predstavljanje sopstvenih putnih aranžmana brošurama, plakatima, letcima, reklamama i drugim oblicima promocije. Razgovaraju s klijentima ili proračunavaju cene, sastavljaju turističke aranžmane, objašnjavaju i pokazuju turistima prirodne lepote i retkosti, kulturno-istorijske spomenike, umetnička dela i etnografske znamenitosti.

Osobe koje žele da se bave ovim poslom trebaju znati što više stranih jezika, poznavati različite kulture, moraju imati i dobre organizacione sposobnosti i biti snalazljivi u raznim situacijama. Moraju biti komunikativni i voleti raditi sa ljudima.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Ispitna pitanja za ovaj smer možete da skinete OVDE

Podeli