Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova

IZVOĐAČ INSTALATERSKIH I ZAVRŠNIH GRAĐEVINSKIH RADOVA

arelhome

Novi obrazovni profil za koji je škola dobila rešenje o verifikaciji je obrazovni profil: „Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova“.

Stručnjaci koji završavaju ovaj obrazovni profil nastupaju na gradilištima posle završetka grubih građevinskih radova. Tako npr. po završetku ovoga obrazovnog profila učenici treba da budu obučeni za rad na oblaganju zidova, izradnji ukrasnih elemenata od gipsa, kaljevih peći i kamina. Takođe u rad u struci spada i izgradnja hidro i termo izolacije, kompletnog vodovoda i kanalizacije, u njihovu delatnost spadaju još i limarski, bravarski i staklorezački radovi.

Po završetku školovanja učenici koji završe ovaj obrazovni profil mogu se zaposliti kao saradnici na poslovima 38483_0401-gradiliste_fpripreme i izgradnje objekta, kao i vođenja gradilišne dokumentacije u izvođačkim građevinskim preduzećima. Po završetku školovanja učenici mogu i nastaviti svoje školovanje.

Stručni predmeti koje učenici imaju su: Osnove građevinarstva, nacrtna geometrija, Tehničko crtanje sa čitanjem planova, Građevinski materijali, Građevinske konstrukcije, Statika, Organizacija građenja, Čitanje projekata, Tehnologija rada sa praktičnom nastavom.

Nastavni plan možete preuzeti ovde

Ispitna pitanja

 

Podeli