Izlet u Beograd

Izlet u Beograd

Dana 20. maja 2019. godine 47 učenika Srednje škole „Sveti Nikola“ i Srednje medicinske škole „Hipokrat“ u pratnji profesora Ranke Sladoje Živanović i pedagoga škole Svetlane Andrić u 9h uputili se sa parkinga Železničke stanice put Beograda. Ekonomski i carinski tehničari imali su unapred planirane i organizovane radionice u Narodnoj banci Srbije u trajanju od 3 sata. Tokom navedenog vremena upoznali su se sa izgledom starih novčanica i planiranjem trošenja budžeta- radionica „Moj budžet i ja“, odgledali film o procesu štampanja novčanica i izradili su im novčanicu sa njihovim likom.

Istovremeno, učenici medicinske škole obilazili su Muzej iluzija. Svi su bili očarani prolaskom kroz rotirajući cilindar, iskrivljenom slikom u Sobi ogledala, velikim brojem optičkih iluzija, boravkom u Beskonačnoj sobi, brojnim zagonetkama i didaktičko-logičkim igračkama. Nije nam dugo trebalo da se svi složimo kako je izbor upravo ove lokacije bio idealan za organizaciju izleta.

Nakon navedenih aktivnosti, učenici su obilazili uži centar Beograda, družili se i zabavljali. U 17h smo krenuli u Novi Sad uz dogovor da ćemo ovakve vrste vannastavnih aktivnosti ostvarivati češće i u što većem broju.

Podeli

Leave a comment