Prevencija narkomanije

Prevencija narkomanije

Šestog marta 2019. godine, u toku 4. i 5. časa u prvoj smeni je realizovano  predavanje „Najsigurnije je da ne probaš“ u organizaciji Udruženja „Marita“, zapadni Balkan i Srednje medicinske škole „Hipokrat“ i Srednje škole „Sveti Nikola“. Učešće u radionici su uzeli učenici 1. godine smerova: medicinska sestra-tehničar, fizioterapeutski tehničar, ekonomski tehničar i carinski tehničar.

Predavanje je držao Jovica Oluški, izlečeni edukovani zavisnik od psihoaktivnih suspstanci, koji je služeći se prezentacijom i bogatim iskustvom preneo svoja saznanja i zaključke okupljenim učenicima. Vladalo je veliko interesovanje odmah po saznanju da će predavanje držati upravo neko ko je uspeo u nastojanjima da se izvuče iz pakla droge, zasnuje radni odnos i formira porodicu.

Pitanja su se nizala na kraju Jovicinog izlaganja. Učenici su pitali najrazličitije moguće stvari i sve je upućivalo na to da smo im uspeli  probudili svest o upotrebi droga koje bi im bitno promenile percepciju i uticale na kvalitet života.

Podeli

Leave a comment