Kuvar specijalista

Spec. obrazovanje – Kuvar specijalista V stepen

Specijalizaciju u oblasti ugostiteljstva i turizma mogu sticati samo kandidati sa završenim sledećim srednjim obrazovanjem:

– četvorogodišnje obrazovanje u oblasti ugostiteljstva i turizma sa najmanje dve godine radnog iskustva na poslovima kuvara;

– trogodišnje obrazovanje u oblasti ugostiteljstva i turizma sa najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kuvara;

– četvorogodišnje obrazovanje u drugim oblastima rada, sa najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kuvara, uz polaganje dopunskih ispita iz predmeta : kuvarstvo sa praktičnom nastavom i poznavanje robe, po programu za četvorogodišnje obrazovanje.

Cilj obrazovanja je specijalističko obrazovanje – produbljivanje znanja, umenja i veština za obavljanje složenih poslova kuvarstva, kao i radnih zadataka organizovanja rada, kontrole i rukovođenja poslovima, obuka novih radnika i učenika.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Ispitna pitanja za ovaj smer možete da skinete ovde

Leave a comment