Zahvalnica Južno-bačkog okruga za humanitarni rad

Zahvalnica Južno-bačkog okruga za humanitarni rad

Južnobački upravni okrug i Uprava za vanredne situacije Grada Novog Sada, obeležili su Svetski dan civilne zaštite. Tom prilikom dodeljene su plakete i zahvalnice učesnicima u humanitarnim akcijama Južnobačkog upravnog okruga.

Civilna zaštita u Republici Srbiji opet dobija na značaju i intezivno se radi na njenom jačanju i očuvanju stečenog ugleda.

Obeležavanje 1. marta Svetskog dana civilne zaštite ustanovljeno je 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite sa ciljem da se skrene pažnja široj javnosti na vitalni značaj civilne zaštite i razvijanju svesti o značaju pripremljenosti za preventivne i samozaštitne mere i postupke u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko –tehnoloških nesreća i drugih nesreća i opasnosti.

Obeležavanje ovog dana, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa načelnicima upravnih okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština želi da utiče na podizanju nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom poznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti.

U sklopu obeležavanja 1. marta Svetskog dana civilne zaštite Južnobački upravni okrug iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su pomogli humanitarne aktivnosti u period od 2016. do 2018. godine.

Svoju nesebičnu volju i želju za darivanjem i pružanjem pomoći pokazale su mnoge Republičke, Pokrajinske i Gradske institucije, Javna i Javna komunalna preduzeća, privrednici, roditelji, đaci i nastavnici osnovnih i srednjih škola.

Ovoj svečanosti prisustvovali su predsednici i predstavnici opština Južnobačkog upravnog okruga, predstavnici Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretari, predstavnici vojske Republike Srbije, Policijske uprave grada Novog Sada, Crvenog krsta, bezbednosnih službi, tužilaštva, prekršajnog suda, Privredne komore Vojvodine, Regionalne privredne komore, predstavnici sveštenstva, medija, direktori osnovnih i srednjih škola i učenici.

Ovom prilikom Južnobački upravni okrug se zahvalio direktoru Srednje medicinske škole Hipokrat dodeljivanjem Zahvalnice za doprinos u realizaciji humanitarnih aktivnosti.

Podeli

Leave a comment